به گزارش مشرق، «گلوبال تایمز» در مصاحبه اختصاصی با سفیر روسیه در چین، مواضع او را در قبال بحران اوکراین و کمکهای تسلیحاتی غرب به ویژه آلمان جویا شده است.
سفیر روسیه در چین در مصاحبه با این رسانه دولتی چین به حمله آلمان نازی به روسیه در جنگ جهانی دوم و موافقت دولت کنونی آلمان برای ارسال تانکهای «لئوپارد» به اوکراین اشاره کرد.
گفت: «قبلا هم تانکهای آلمانی در خاک روسیه ظاهر شده بودند. امیدوارم برلین فراموش نکند که اوضاع چگونه به پایان رسید. من اعتقاد راسخ دارم که این بار مردم ما همچنان در این آزمون، مقاومت خواهند کرد».
به گفته او، اگر تسلیحات اعطایی واشنگتن و اعضای ناتو از جمله تانکها برای تصرف «سرزمین قانونی» روسیه استفاده شود، روسیه «اقدامات تلافیجویانه شدید» انجام خواهد داد و ممکن است تبعات جدی داشته باشد.
سفیر مسکو در پکن اعلام کرد تصمیم آمریکا، آلمان و دیگر کشورهای عضو ناتو برای تجهیز تسلیحاتی بیشتر اوکراین و دادن تانک باعث تشدید بحران میشود و یک نشانه غیرقابل انکار دیگر در زمینه دخالت مستقیم کشورهای غربی در این درگیری است.
ایگور مورگولوف تصریح کرد: «ارائه تانکها نشان داد که واشنگتن هیچ "حرف آخری" ندارد. اگر واشنگتن و کشورهای ناتو تسلیحات از جمله تانک برای حمله به عمق کشور ما و تلاش برای تصرف قلمرو قانونی ما در اختیار کییف قرار دهند، ما را مجبور به اقدام تلافی جویانه شدید خواهد کرد».
وی درباره تجهیز «لئوپارد ۲» به خمپارههای دارای هسته اورانیومی درباره تاثیرات مخرب زیست محیطی این مساله هشدار داد و اعلام کرد که روسیه چنین اقدامی را هدف قرار دادن روسیه با «بمب کثیف» تلقی خواهد کرد و این موضوع «تبعاتی سخت» در پی خواهد داشت.
به گفته سفیر روسیه در چین، «آتشبس و پایان درگیری چیزی است که ما همواره خواستار آن بودهایم اما تنها در صورتی که تمامیت ارضی فدراسیون روسیه و منافع امنیتی مشروع آن رعایت شود».
این مقام ارشد روس با اشاره به مداخلات کشورهای غربی در ممانعت از پیشبرد مذاکره و گفتوگو در موضوع اوکراین گفت: «بهار سال ۲۰۲۲ ما تقریبا بر سر شرایط اولیه آتشبس به توافق رسیدیم... اما غرب تمایلی به پایان دادن به درگیری نداشت».
وی تاکید کرد مسکو هرگز از مذاکره با کییف خودداری نکرده و آماده گفتوگو با حامیان غربی آن است اما این موضوع زمانی میتواند انجام شود که آنها بتوانند رویکرد احترام متقابل در پیش بگیرند، علاقه واقعی در این باره داشته باشند، واقعیتهای فعلی را بپذیرند و به در نظر گرفتن منافع و نگرانیهای اساسی ما تمایل نشان دهند».